Здоровье - правильное питание

Вкусно, полезно, эффективно!
  • !
  • Educlub.com.ua - Здоровье - правильное питание
  • Поделись с друзьями:
 

19 неймовірних видів диких качок

  1. Гага Королівська (лат. Somateria spectabilis)
  2. Морянка (лат. Clangula hyemalis)
  3. Мандаринка (лат. Aix galericulata)
  4. Чубатий крохаль (лат. Lophodytes cucullatus)
  5. Розовоухая качка (лат. Malacorhynchus membranaceus)
  6. Луток або малий крохаль (лат. Mergellus albellus)
  7. Очкова гага (лат. Somateria fischeri)
  8. Пестроносий турпан (лат. Melanitta perspicillata)
  9. Білолиця свистячі качка (лат. Dendrocygna viduata)
  10. Чирок-клоктун (Anas formosa)
  11. Каролінська качка або Каролінка (лат. Aix sponsa)
  12. Американська савка (лат. Oxyura jamaicensis)
  13. Белоглазий нирок (Aythya nyroca)

Ці красиві птахи показують дивовижне розмаїття диких качок, знайдених по всьому світу. З 120 видів качок є тільки кілька, які дійсно виділяються захоплюючим оперенням, дивною формою дзьоба або унікальними звуками. Ми зібрали 14 неймовірних видів диких качок, які є більш незвичайними, ніж середні крижні в ставку міського парку (хоча крижні теж чудові качки). Ці красиві птахи показують дивовижне розмаїття диких качок, знайдених по всьому світу

Каменушка (лат. Histrionicus histrionicus) Каменушка (лат

Хоча зазвичай ми думаємо, що качки живуть навколо спокійних ставків, є кілька видів, які живуть своїм життям в набагато більш грубих водах. Каменушка населяє високогірні місцевості, переважно річки льодовикової зони. Самці цього виду мають складний малюнок оперення.

Гага Королівська (лат. Somateria spectabilis)

Гага Королівська - арктичний вид, який гніздиться в тундрі, а зиму проводить в морських водах. Може глибоко пірнати, щоб харчуватися ракоподібними, молюсками і іншою здобиччю. Від звичайної гаги відрізняється меншим розміром.

Морянка (лат. Clangula hyemalis)

Морянка має химерне оперення з голови до хвоста. Цей вид є одним з найбільш глибоко пірнають качок - до 60 м нижче поверхні океану. За даними Корнельського лабораторії орнітології, морянка проводить більше часу під водою, ніж на поверхні в порівнянні з іншими пірнаючими видами качок.

Мандаринка (лат. Aix galericulata)

Хоча мандаринка родом зі Східної Азії, в даний час її можна зустріти в кількох частинах світу, в тому числі в Англії, Ірландії та Каліфорнії, де особини, які перебували в неволі, втекли і створили нові дикі популяції. Але і серед них є альбіноси. Хоча мандаринка родом зі Східної Азії, в даний час її можна зустріти в кількох частинах світу, в тому числі в Англії, Ірландії та Каліфорнії, де особини, які перебували в неволі, втекли і створили нові дикі популяції

Чубатий крохаль (лат. Lophodytes cucullatus)

Надзвичайний гребінь цієї маленької качки є джерелом його імені. Гребенем мають і самці і, самки, але тільки самець має вражаючу чорно-біле забарвлення. Чоловіки піднімають свій гребінь під час шлюбного періоду і намагаються справити враження на самок.

Розовоухая качка (лат. Malacorhynchus membranaceus)

Цей незвичайний вид качки названий на честь рожевого плями на боці його голови, але головною відмінною рисою розовоухой качки, насправді, є її дзьоб. Великий плоский квадратний дзьоб і його особливу будову використовується для фільтрації мікроскопічних рослин і тварин у воді, які складають більшу частину раціону цього виду.

Луток або малий крохаль (лат. Mergellus albellus)

Луток ще один вид крохаля, що мешкає в Європі і Азії. Його надзвичайно гарне чорно-біле оперення і чубчик дозволили малому Крохаль зайняти почесне місце серед 14 неймовірних видів диких качок.

Очкова гага (лат. Somateria fischeri)

Інший вид гаги з неймовірно унікальним особою - очкова гага. Блідо-зелене пляма з пір'я на потилиці і яскраво-оранжевий дзьоб у самців допомагають ще більше перебільшити неповторну маркування навколо очей. Ці красиві птахи зустрічаються в прибережних районах Аляски і Сибіру, ​​гніздяться в тундрі протягом літа. Вид не дуже добре вивчений, не надто поширений, а кількість особин йде на спад. Гніздові популяції в західній частині Аляски, скоротилася на 96% з 1970 по 1993 рік.

Пестроносий турпан (лат. Melanitta perspicillata)

Їх зовнішній вигляд це щось середнє між каменушка і гагамі. Пестроносий турпан зустрічається в прибережних водах Тихого океану і Атлантики протягом літа, де він полює на молюсків, ракоподібних, водяних комах та іншу дрібну здобич.

Білолиця свистячі качка (лат. Dendrocygna viduata)

Цей красивий вид качки захоплює не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і вокальними даними. Вид називається свистячої качкою, тому що звук, який він видає, дуже схожий на звук пищалки з іграшкового свистка.

Чирок-клоктун (Anas formosa)

Настільки красивий вид качок, що орнітологи можуть спостерігати за ними протягом декількох годин. Чирок-клоктун в основному зустрічається в Східній Азії, а іноді, хоча і рідко, на Алясці. Через полювання і втрати місць проживання число особин цього виду сильно скоротилося в кінці 20-го століття, але зараз продовжує впевнено відновлюватися.

Каролінська качка або Каролінка (лат. Aix sponsa)

Каролінська качка має багато подібностей з мандаринки, які легко помітити. Це один із найяскравіших видів водоплавних птахів в Північній Америці. Увазі було завдано серйозних пошкоджень, і він майже зник в кінці 19-го століття. Після величезних зусиль по збереженню Каролінки число особин прийшло в норму. Каролінська качка - північноамериканська деревна качка. Довжина тіла 43-51 см; вага самця 600 г, самки - 540 м
Каролінська качка має багато подібностей з мандаринки, які легко помітити
Живуть в східних районах Північної Америки і на Кубі, в Європі міститься як декоративна птиця. Віддає перевагу річки і ставки в лісовій місцевості. Під час пошуку придатного для гнізда місця спритно походжає по гілках дерев, досліджуючи кожне дупло. Іноді вибирає білячі гнізда. Поряд з цим прекрасно плаває і пірнає, відмінно ходить по суші.

Відкладати яйця починає з квітня, в кладці до 12 жовтувато-білих яєць, тривалість насиджування 28-32 дня. Самець залишає подругу, як тільки вона сідає на гніздо. У раціон качки входять трава, жолуді, насіння хвойних дерев, букові горішки, іноді і дрібні тварини.

Перш дуже поширена, тепер вона стала рідкістю через полювання на неї. Тепер цих качок розводять в декоративних цілях, а також для того, щоб випускати в дику природу.

Американська савка (лат. Oxyura jamaicensis)

Вид легко розпізнати по яскравому синьому дзьоба. Самці використовують дзьоб і оперення під час сезону розмноження, щоб привернути увагу всіх зацікавлених самок. Під час зимового періоду, їх блискуче оперення, а також їх синій дзьоб вицвітають до сірого кольору. Вид легко розпізнати по яскравому синьому дзьоба

Широконіска (лат. Anas clypeata)

Хоча цей вид виглядає так само, як крижень, Ви звичайно ж повинні були помітити його подовжений, у формі ложки, дзьоб. Він допомагає широконоску фільтрувати дрібних ракоподібних і інших безхребетних з води. Завдяки такому відмінному дзьоба цей вид качок не має проблем з їжею протягом більшої частини року.

Огарьов, або червона качка (Tadorna ferruginea)
Водоплавна птиця семнйства качиних. Огарі досягають 58-65 см в довжину. Птах має оранжево-коричневе оперення з більш світлою головою. Крила білі з чорними маховими перами. Червоні качки добре плавають, а в польоті виглядають важкими, більше схожими на гусей, ніж на качок. У самців в період гніздування, влітку, з'являється темне кільце на шиї.
Огарьов, або червона качка (Tadorna ferruginea)   Водоплавна птиця семнйства качиних
Невеликі поселення цих птахів живуть у північно-західній Африці і в Ефіопії, але основна чисельність гніздиться в Європі, по самій її південно-східній околиці, в центральній Азії і на південно-східній стороні Китаю. Взимку огарі відлітають на південь Азії.
Рідше зустрічаються ці птахи в південно-східній Європі і південній Іспанії, але огарь все ще дуже поширений в більшій частині її азіатській частині. Можливо, вони переселяться далі на захід, до Ісландії і Великобританії. Європейська популяція червоних качок зменшується, ймовірно, що більшість поселень огарів в Західній Європі скоро ізчезнут. Іноді цих птахів помічають в Північній Америці.

Огарі відкладають від 6-15 кремово-білих яєць за раз в нори, дупла дерев або в щілинах віддалених від води, де кладка буде перебувати 30 днів до вилуплення пташенят. Каченята розвиваються досить швидко, вони прекрасно бігають, плавають і пірнають. Маючи гострі кігтики, каченята досить легко забираються на висоту до метра, звідки вільно, без будь-якої шкоди для себе, зістрибує.

В турботі про потомство беруть участь обидва батьки; вони дуже ревно оберігають каченят і залишаються з ними до тих пір, поки молоді огарі не піднімаються на крило. При появі небезпеки качка відводить молодих в безпечні місця, а селезень сміливо налітає на ворога, часом досить небезпечного. Харчуються червоні качки як тваринної, так і рослинною їжею. Линяють качки двічі на рік.
Червоні качки, якщо їх не переслідують систематично, - досить довірливі птахи, вони швидко звикають до людини, відмінно переносять неволю і стають зовсім ручними. Зазвичай червоні качки живуть парами або маленькими групами, набагато рідше - великий зграєю. Але на час линьки і зимівлі вони можуть збиратися великими групами на озерах або повільних річках.
У неволі краще їх тримати в парі. Огарок можна тримати разом з іншими видами качок. На Тибеті і в Монголії червона качка вважається священною у буддистів. Недогарки так само є священними в слов'янської міфології.

Белоглазий нирок (Aythya nyroca)

Невелика качка масою від 0,4 до 0,65 кг. Забарвлення дорослих птахів рівномірно коричневий. У шлюбному вбранні у самця білі черево і підборіддя, боки коричнево-руде, верхня сторона тіла, а також нашийник в основі шиї бурі. На крилі біле дзеркальце. Самка ж більш бліда, і радужина очі у неї коричнева. Гніздиться окремими парами. Гніздо влаштовує біля самої води, часто на купах рослинного сміття. У кладці 7-11 жовтувато-білих яєць. Кладка відбувається з інтервалом одне яйце на добу. Насиджує тільки самка. Інкубаційний період складає від 23 до 27 днів. Пташенята через два тижні встають на крило. Невелика качка масою від 0,4 до 0,65 кг

Також відома під назвою Качка-вдовиця. Вперше вид був описаний в 1766 році. Мешкає на більшій частині території Південної Америки, в Африці, на південь від пустелі Сахара, на островах - Мадагаскар і Коморських. Скрізь, крім Гани, досить численна і звичайна. Загальна чисельність на сьогоднішній день оцінюється в 1,4-2,6 мільйонів особин. Також відома під назвою Качка-вдовиця

гребенчатая качка

гребенчатая качка

Щільної статури птах, зовні більше схожа на гусака, ніж чим на типову качку. Довжина тіла 56-76 см, вага 12-26 кг, самці виглядають значно більші за самок. Голова і шия білувато-кремові з множинними чорними плямами. Плямистість варіює в широких межах, і у деяких самців голова повністю або місцями виглядає повністю чорної. На потилиці у самця самки є невеликий чубчик з подовженого пір'я. Спина і крила сірі з металевим відливом зеленого, фіолетового, пурпурного або бронзового відтінку, більше вираженого у селезнів. Груди і черево білі з рудуватим відтінком. Дзьоб чорний, райдужна оболонка темно-коричнева. У самця в підставі дзьоба є великий м'ясистий гребінь, або шишка, зазвичай млявий, але набухає перед початком сезону розмноження. Для гребенчатой ​​качки типова полігінія - один самець одночасно доглядає за двома - чотирма самками. При цьому навколо селезня може збиратися і більшу кількість самок, проте стійкий зв'язок утворюється тільки з деякими з них. В умовах змінного клімату початок розмноження прив'язане до сезону дощів, коли є стійка кормова база. У Південній Африці це зазвичай грудень-березень, в Індії липень-вересень. Гніздиться на деревах - в дуплах або основний розвилці стовбура, або в отворі стіни будівлі на висоті 6-9 м над землею. У виняткових випадках, коли є недолік відповідних місць, влаштовує гніздо прямо на землі у високій траві або серед каменів. Одне і те ж гніздо часто містить кладки кількох качок, зазвичай 6-15 яєць. Інкубаційний період 28-30 днів. У неволі живуть 25-28 років Щільної статури птах, зовні більше схожа на гусака, ніж чим на типову качку

чорніти чубата чорніти чубата

Чубата чорніти відноситься до Ниркові качкам і, як і всі вони, любить водойми глибокі, з багатою рослинністю. Ця качка воліє північні області Росії і заселяє тут лісові озера, береги річок і навіть болота в лісотундрі. Полювання на цей вид нирків надзвичайно популярна, швидше за все через те, що ці качки утворюють дуже велику популяцію.

Додавання у чернети щільне, вага трохи менше, ніж у червоноголового нирка, і дорівнює 700-900 м Груди і спина птиці, а також її крила мають чорний колір, а боки, черевце і частина внутрішньої поверхні крил білі.

При польоті чубатого чернети видно, що смуга на крилі цієї качки кілька вже і тьмяніше, ніж у белоглазого нирка.Свое назву чубата чорніти отримала через те, що селезень в своєму шлюбному вбранні може похвалитися чубчиком на голові. Відмінною особливістю самки є кільце білого кольору навколо дзьоба. При польоті чубатого чернети видно, що смуга на крилі цієї качки кілька вже і тьмяніше, ніж у белоглазого нирка

Відмінною особливістю самки є кільце білого кольору навколо дзьоба

Сподобався наш сайт? Приєднуйтесь або підпишіться (На пошту будуть приходити повідомлення про нові теми) на наш канал в МірТесен!

Сподобався наш сайт?